A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Royal Medica
 • Регистрација
 • Контакт
  Стапете во Контакт
  Богданци
  Достапност:
  8:00 до 20:00
  Адреса:
  ул. Маршал Тито, број 131, Богданци

  тел: (+389) 34 223 600
  факс: (+389) 34 223 600
  Е-Пошта: royal.medica@yahoo.com

(+389) 34 223 600

Систематски Прегледи

Деловниот свет исполнет со напорното темпо на живеење, работните обрски, долготрајни состаноци, доведува до постојана изложеност на стрес. Денеска ваквиот начин на живот е секојдневие на вработените во компаниите.Постојаната борба да се задржи работата и да се оствари поголем профит е главната причина која допринесува за стрес и појава на низа здравствени проблеми.

Иако главна цел на медицината е да ги лекува болестите сепак, во основа се стреми тие да се спречат. Понекогаш болестите е невозможно да се избегнат, но многу е битно навреме да се откријат и успешно се излекуваат. Затоа од непроценливо значење се превентивните здравствени (систематски) прегледи.

Во развиените земји, каде овој начин на живот ги покажа последиците кај голем број на деловно активни и професионално успешни луѓе, во компаниите воведен е т.н. превентивен преглед за сите вработени.

Следејќи ги современите медицински трендови Ројал Медика организира здравствени (систематски) прегледи кои вклучуваат повеќе дијагностички постапки како и сеопфатни лабораториски испитувања на крвта и урината т.е. темелен преглед на секој поединец. Со овие анализи се добива целосна слика за здравствената состојба на испитаникот. По испитувањата, се дава препорака за понатамошен третман на испитаникот, доколку е тоа потребно.

© 2013 Total Media Production, all rights reserved.